TrosKompas

RONREIZEN

Het Ierland van Rob Hoogland

Telegraaf-columnist Rob Hoogland reist graag, en liefst met golfclubs in de bagage. Volgens Rob behoort Ierland, met al die golfbanen langs de kust, tot de mooiste plekken in Europa.

Met ruim vierhonderd banen is Ierland een ideaal golfland. Rob Hoogland: “Naar verluidt ligt 30 procent van de ‘links courses’ van de wereld in Ierland. De ene is nog mooier dan de andere. Ierland is mijn favoriete land. Dat komt door de humor en vriendelijkheid van de Ieren, en door het schitterende landschap. Zo groen, het regent natuurlijk best veel. Aanvankelijk was het eten hier niet bijzonder, maar het land heeft culinair een flinke inhaalslag gemaakt. Ik begin meestal in Dublin, echt een fantastische stad, zeker als je van feestvieren en muziek houdt. Soms vlieg ik op Cork en reis ik via de zuidwestkust omhoog.”

Doonbeg
“Ik wil graag nog eens naar Doonbeg, een gehucht aan de Atlantische Oceaan. Totaal ingeslapen, totdat de Amerikaan Buddy Darby hier een golfbaan financierde. Dat werd een prachtige links course, met een resort: hotel en lodges. Voordat ik in zo’n lodge verbleef, logeerden we in een kasteel 40 kilometer verderop. Darby zorgde voor werkgelegenheid in de regio, totdat in 2008 de crisis toesloeg. Doonbeg was bijna failliet, maar het resort werd opgekocht door Donald Trump. Ik ben er sindsdien niet meer geweest, maar ik wil er weer heen. Doonbeg is het mekka voor golfers.”