TrosKompas

RONREIZEN

Het Lissabon van Wilma Nanninga

Telegraaf-journaliste Wilma Nanninga bereidt haar reizen zorgvuldig voor. Zo koopt ze tickets online zodat ze ter plekke niet in lange rijen hoeft te wachten. “Dat maakt zo’n citytrip naar Lissabon meteen een stuk relaxter.”

 

De Portugese hoofdstad heeft het hart van Wilma Nanninga gestolen. Door de zeven heuvels waarop Lissabon is gebouwd heeft de glooiende stad vol kronkelige steegjes en straatjes een bijzonder eigen karakter. “Het is een mooie, romantische stad waar die beroemde outdoorlift, Santa Justa, je mee naar boven neemt, waar je geniet van vergezichten. In Lissabon heb ik mijn 25-jarig huwelijksfeest gevierd. Wat ik iedereen kan aanraden is om naar zo’n authentiek fadorestaurant te gaan, met typisch Portugese muziek.”

Tour naar Sintra
Wilma vervolgt: “Met een geel trammetje klim je steil omhoog naar de restaurantwijk Bairro Alto, boordevol terrasjes. Restaurant Largo is een hip restaurant dat je qua stijl zo in Los Angeles of New York zou verwachten. Het heeft een topkeuken en is prima betaalbaar, maar je moet wel van tevoren boeken. De wijk Alfana is ook leuk. Hier moet je vooral luisteren naar die fantastische fadomuziek. Het allerleukst vond ik de tour naar Sintra, ten oosten van Lissabon, met het paleis van Queluz en het paleis van Pena. Dit is een soort klein Versailles, met paleizen met bladgoud en kleine blauwe tegeltjes.”

Ronreizen_lissabon