TrosKompas

RONREIZEN

Het Aruba van Bert Kuizenga

Aruba heeft de reputatie van zon, zee en strand, maar acteur/presentator Bert Kuizenga en zijn vrouw Astrid trokken kriskras over het eiland en ontdekten zo ook het avontuurlijke Aruba.

“Op het privé-eilandje van ons hotel kun je de bijzondere bewoners - vrolijke flamingo’s - van dichtbij bewonderen en zelfs aanhalen. Hoe leuk is dat! Een andere Arubaanse aanrader is een ontbijtje bij Craft, vlakbij Palm Beach, om daarna koers te zetten richting Boca Mahos. Hier heeft natuurgeweld door de jaren heen een mooi natuurlijk zwembadje uitgesleten tussen de rotsen. Met een beetje geluk tref je het helemaal leeg aan en dan is een blote duik verleidelijk! Ook Andicuri Beach prikkelt de zintuigen. Het zandstrand wordt geflankeerd door spectaculaire kliffen. Dankzij de sterke stroming kun je hier tientallen meters op een plankje
door de branding sjezen.”

Waar paradijs
Bert vervolgt: “Omdat we behoefte hebben aan een beetje beweging gaan we kajakken langs de kust bij Mango Halto Beach. Dat is een waar paradijs met helderblauw water en wilde mangroves. Na een kleine zeemijl peddelen, schuiven we de duikbril over onze ogen en snorkelen we tussen vissen en koraal. Wat een indrukwekkend onderwaterschouwspel! De rust en vrede die je beneden de waterspiegel ervaart, nestelt zich vanzelf in je kop. Ook een bezoek waard is het Arikok National Park, een grote, groene oase die liefst twintig procent van het eiland beslaat. Je vergaapt je hier aan zeldzame dieren en plantensoorten. Van een flinke wandeling krijg je trek. Onze eettip: bij Zeerovers eet je kakelverse vis op eigen wijze. Wijs een zojuist gevangen visje of gamba aan en ze laten hem voor je ogen in de frituur zakken!”