TrosKompas

RONREIZEN

Hessel & Tess op Terschelling

Hessel, de troubadour van Terschelling, staat bijna 200 keer per jaar voor een ‘uitverkocht huis’ in zijn eigen eetcafe De Groene Weide. Samen met dochter Tess, een echte rockchick, gaat hij volgend jaar op reis naar de vaste wal. Na hun succesvolle show in de Amsterdamse Ziggo Dome in 2017, varen de twee eilanders voor een optreden uit naar Rotterdam. Schip Ahoy!

Brede stranden
Tess beschrijft haar ideale ochtend op het eiland. Kids naar school en dan door de duinen naar Kaap Hoorn of strandpaviljoen West aan Zee. Laptopje mee en dan wat werken. “Ik kom net terug van vakantie op Curaçao.
Daar is niks mis mee. Maar als je dan ‘onze’ brede stranden ziet, weet je weer waarom gasten hier heerlijk komen uitwaaien. Ik zat net nog aan zo’n gezonde yoghurt en kop koffie, terwijl een verliefd stel dan een flesje witte wijn met Flammkuchen bestelt. Briljant idee. Vrijheid blijheid, alles kan.”

Naar Rotterdam
Samen met Hessel gaat Tess op 14 maart 2020 Ahoy platspelen. Hessel: “Sommige mensen vragen dan: bij wie sta je in het voorprogramma? Nee, wij zijn het voorprogramma én het hoofdprogramma én de toegift. Gisteravond waren hier mensen in De Groene Weide die al kaarten voor Rotterdam kochten. Dankzij het succes in Amsterdam hebben we een schare nieuwe fans aangeboord, maar ook ouwe getrouwen willen
ons wel weer eens op zo’n enorm podium met een grote veertienkoppige band zien.” Tess: “Gaaf toch!
Ik heb er nu al zin in. Die show wordt totaal anders, maar één ding is wel zeker: we eindigen hoe dan
ook met ‘Terug naar Terschelling’.”

Beeld: © Clenn Wassenbergh