TrosKompas

RONREIZEN

Het Los Angeles van Toine van Peperstraten

Tv-presentator Toine reist voor FOX Sports dwars door ons land en kent alle voetbalstadions van binnen en van buiten. Maar van The Big Apple en Los Angeles krijgt hij ook positieve energie.

“Je moet natuurlijk even langs The Walk of Fame in Hollywood lopen, maar een echte aanrader is Beverly Hills. Daar kun je eindeloos langs palmbomen dwalen. Deze wijk ádemt gewoon Californië. Stap ook eens voor de grap zo’n luxewinkel binnen. Want betaalbaar is het niet. Of pak de auto naar Santa Monica, aan de kust. Leuk om langs het strand te gaan hardlopen. Ik krijg zo veel energie als ik daar ben. Misschien door het weer of door de herkenbaarheid vanwege de Amerikaanse films?”


Stadhuis en politiebureau
“Ik was dol op de films van Eddie Murphy. Het politiebureau uit ‘Beverly Hills cop’ is eigenlijk het stadhuis van Beverly Hills, zo ontdekte ik toen ik door de stad liep. Ook een bijzonder uitje: in Westwood kun je op een afgelegen kerkhofje het graf van Marilyn Monroe en Farrah Fawcett bezoeken. Mijn tip: maak een roadtrip langs de kustlijn. Niet goedkoop, maar San Francisco, San Diego, Palm Springs en Malibu zijn allemaal de moeite waard.”

 

beeld--Toine---LA

Meer reistips- en inspiratie? Kijk op ronreizen.nl