TrosKompas

RONREIZEN

Het Frankrijk van Selma van Dijk

Voor Selma was jarenlang het huis van haar vader in Baleyssagues vaste prik in de zomer. “Balleyssagues ligt tussen Toulouse, Bergerac en Bordeaux. We vlogen vaak op Bergerac.

Fenomenaal uitzicht
Selma: “Het is gek en heerlijk tegelijk: Eerst 1.200 kilometer reizen en dan
het gevoel hebben dat je thuiskomt. Het huis van mijn vader (pianist Louis van Dijk, red.) ligt op een prachtige plek. Het maakt niet uit aan welke kant je staat, het uitzicht is overal fenomenaal.”

Lekker eten
“Baleyssagues is ook een geweldige uitvalsbasis voor de nabijgelegen dorpjes”, vervolgt Selma. “In het kasteel van Sainte Foys la Grande, tevens clubhuis van de lokale golfclub, kun je heerlijk chic dineren. Mijn vader kroop daar eens achter de piano en blies alle gasten omver met zijn spel. Ik heb nog een stuk meegezongen. Echt een legendarische avond was dat! Het kasteel van Duras mag je ook niet overslaan, net als de markt in het plaatsje Aimiens. Daar koop je de lekkerste dingen. Alles in Frankrijk smaakt op één of andere manier toch lekkerder!”

Huisje vader

Canada
Zelfde taal (in sommige delen), ander land: Canada. Een walhalla voor wie van uitzichten houdt. In de Cariboo (gebied ten noorden van Vancouver) ziet u kilometerslange meren, ruige canyons en mogelijk beren na elke slingerbocht. Wilt u een video-impressie zien? Ga naar ronreizen.nl