TrosKompas

RONREIZEN

Met Erik de Zwart naar Athene

Radiodeejay, ondernemer, presentator, televisiemaker en tevens treinfanaat Erik de Zwart (61) liet voor een keer het boemeltje voor wat het was en vloog met vrouw Marika naar Griekenland.

Athene is de bakermat van onze beschaving en ik vond het mooi om te zien hoe die Grieken die stenen daar op elkaar hebben gezet”, vertelt Erik de Zwart. “De Akropolis is een stukje geschiedenis dat je móét bekijken. Echt imposant!
Het oude wijkje onder die Akropolis is autovrij, dus je kunt hier heerlijk rondlopen langs de winkeltjes en lekker lunchen in restaurantjes. En je ontmoet louter aardige mensen, het is eigenlijk alles wat je hartje begeert.”

Autoloze eilandjes
Erik vervolgt: “We huurden ook fietsen en reden naar Piraeus, de zeehaven van Athene. Best een uitdaging, want ze zijn daar geen fietsers gewend! Je moet goed opletten, anders word je van je sokken gereden. Je kunt vanaf Piraeus met een veerboot een dagje naar een van de kleine autoloze eilandjes. Prachtig! Alsof je in een tafereeltje uit de ABBA-musical ‘Mamma mia’ terechtkomt.”

beeld--Erik---Athene-1

Ronreizen coverRonReizen.nl, het reisplatform voor de veertigplusser, is uitgebreid met een heus magazine. Dat staat vol leuke verhalen van bekende reizigers (Bert Kuizenga ontdekt Cappadocië, Peter Heerschop over New York) en onbekende RonReizen-bloggers. 100 pagina’s reisplezier, boordevol tips.