TrosKompas

RONREIZEN

Het Galicië van Wilbert Gieske

Voor de reisinspiratiesite RonReizen.nl ging Wilbert Gieske naar het knettergroene Spaanse Galicië, dat ook in de winter aangenaam zomers is.

Wilbert Gieske: “Galicië heeft fijne logeerplekken en een mooie historie, maar bovenal tongstrelende culinaire geneugten. Onze reis start in Santiago de Compostella, het beroemde bedevaartsoord voor pelgrims. Ga vooral naar de kathedraal en bewonder de bijzondere entree Portico de la Gloria. Lunchen doe je bij Pazo de Altamira met een goed glas godello.” Waterval in zee “Bij Ézaro zien we een van de twee Europese watervallen die direct in zee vallen. In familierestaurant Tira do Cordel in Fisterra is de ‘chef’s special’ zeebaars. De vis is gigantisch en te veel voor mijn vrouw en mij, maar voortreffelijk bereid. Fisterra – letterlijk: het einde van de wereld – is het officiële einde van de Camino, waar trotse pelgrims hun wandelkleren verbranden als laatste zuivering voor de terugkeer naar het eigen leven. Op de markt doen we boodschappen met chef-kok Lucia Freitas en tot slot dineren we bij haar restaurant A Tafona. Lucia tovert de ene na de andere culinaire creatie op tafel. Snoepen op hoog niveau! Galicië? Genieten!”

lanzada_5

Dit is RonReizen

Ron Peereboom Voller is dé Ron van het reisplatform Ronreizen.nl. Na twintig jaar hoofdredactie van De Reiskrant (De Telegraaf) begon hij dit platform, speciaal voor de 40-plusreiziger. Ronreizen.nl staat tjokvol inspirerende verhalen en video’s van globetrotters uit de reisjournalistiek en bekend Nederland. Om de week geeft Rons reislustige team ook in TrosKompas tips en trucs. RonReizen verschijnt ook op papier. RONREIZEN MAGAZINE ligt vanaf 11 december in de winkel.