TrosKompas

2018

TrosKompas Oeuvre Award

TrosKompas reikt, in samenwerking met Sterren NL, jaarlijks de TrosKompas Oeuvre Award uit aan een artiest, groep, componist, tekstdichter of producer die gedurende vele jaren van grote invloed is geweest op de ontwikkeling van het Nederlandse lied. De winnaar ontvangt een speciaal gemaakt bronzen beeld.

De winnaars sinds 2010 zijn:

2010: Peter Koelewijn
2011: George Baker
2012: Jan Smit
2013: Rob de Nijs
2014: Pierre Kartner
2017: René Froger
2018: Willeke Alberti


© AvroTros

Zangeres Willeke Alberti ontving op 7 december tijdens het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome de TrosKompas Oeuvre Award 2018 voor haar unieke bijdrage aan het Nederlandse lied. Zij kreeg de award uit handen van haar zoon Johnny de Mol.

“We zijn als jury zeer verheugd om de prijs dit jaar toe te kennen aan Willeke Alberti. Onvermoeibaar en nog immer geweldig bij stem zingt ze al decennia die onvergetelijke liedjes die zo in ons collectief geheugen gegrift staan. Willeke is een rasartiest met een rijk muzikaal repertoire. Ze ademt muziek, beleeft ‘een leven als een lied’, zoals ze het zelf vaak noemt”, aldus de juryleden AVROTROS-deejay Daniël Dekker, Paul Siteur van Sterren NL en Edger Hamer, hoofdredacteur van TrosKompas.