TrosKompas

Muziek

Frank Boeijen

Hij is gast tijdens Symphonica in Rosso, dat van 24 februari tot en met 3 maart plaatsvindt, en hij bracht onlangs een nieuw album uit. TrosKompas sprak met Frank Boeijen. 

Frank was al eerder te gast bij een aantal concerten van Marco Borsato. “Daar bewaar ik zeer goede herinneringen aan, dus ik hoefde geen moment na te denken toen ik werd gevraagd voor Symphonica in Rosso. Wat ik ten gehore ga brengen? In elk geval drie eigen nummers, zoveel is zeker. Met de invulling van de rest zijn we op dit moment nog bezig.”

Levendig geheel
Na Symphonica in Rosso gaat Frank verder met een tournee door het land. Aanleiding is het verschijnen van zijn 27ste album, getiteld ‘Land van belofte’. “Ik heb liedjes geschreven met o.a. Daniel Lohues, Guus Meeuwis en Paul de Munnik; dat was heel inspirerend. De nummers gaan over het leven, vriendschap, de vergankelijkheid van het leven en de liefde. De plaat is live opgenomen in de studio en daardoor is een levendig geheel ontstaan”, vertelt hij. “Tijdens een van de opnamen liep ik in de studio zangeres Stevie Ann tegen het lijf. Ik vroeg haar toen mee te zingen op het nummer ‘Stad en land’ en dat klonk zo mooi dat het op de plaat terecht is gekomen.”

Naast de nummers van ‘Land van belofte’ is er tijdens de tournee natuurlijk ook aandacht voor ouder materiaal. “We putten uit een uitgebreid repertoire en de liedjes die zeker voorbij zullen komen, zijn ‘Zeg me dat het niet zo is’, ‘De verzoening’ en ‘Vaderland’. Het gebeurt wel eens dat we op zo’n avond oude nummers in een ander jasje steken, maar er zijn ook liedjes waarbij we dat bewust niet doen. ‘De verzoening’ en ‘Zeg me dat het niet zo is’ bijvoorbeeld, zijn mooi zoals ze zijn, dus die laten we intact.”