TrosKompas

Nieuwe zender

Start Paramount Network

Sinds 2015 kunnen de meeste tv-kijkers in Nederland afstemmen op Spike, een zender met vooral Amerikaanse series en films. Vandaag komt daar een eind aan, want Spike houdt op te bestaan.

Gelukkig betekent dat niet dat u nu een zender moet missen, want op de plaats van Spike verschijnt Paramount Network, een kanaal van dezelfde Amerikaanse eigenaar, Paramount Global. De naam Paramount kennen we in Nederland vooral als een van de vijf ‘grote’ filmstudio’s uit het oude Hollywood, waaraan we klassiekers als ‘The ten commandments’, ‘The godfather’ en ‘Grease’ te danken hebben. Die studio is onderdeel van het grote mediabedrijf Paramount Global, dat naast film­studio’s ook tv-zenders, muzieklabels, pretparken en sinds kort ook streamingdiensten heeft.

SkyShowtime

Op de zender Paramount Network zijn series als ‘Yellowstone’, met Kevin Costner (b.), de misdaad-serie ‘Elementary’ (r.) en de sf-serie ‘Star Trek: Enterprise’ te zien. Binnenkort is er ook de tv-première van de film ‘Sonic the Hedgehog’, gebaseerd op het populaire computerspel. Later dit jaar lanceert Paramount Global tevens een streamingdienst in Nederland. Deze gaat SkyShowtime heten en heeft nog eens tienduizend uur aan films en series voor de liefhebbers. Natuurlijk is daar, in tegenstelling tot bij Paramount Network, dan wel een abonnement voor nodig.