TrosKompas

NPO 2 | 17.50 uur | maandag 30 nov 2020
Serie

Sandition

Begin 1817 startte de Engelse schrijfster Jane Austen met het schrijven van een nieuw boek. Na elf hoofdstukken stopte ze in maart 1817 met schrijven. Waarschijnlijk stopte ze omdat ze te ziek was. In datzelfde jaar overleed de schrijfster op 41-jarige leeftijd.

Naast zes reeds gepubliceerde romans liet ze het onafgemaakte manuscript ‘Sanditon’ achter, dat slechts 24.000 woorden telde. Twee eeuwen later besloot de Emmy en Bafta-winnende Engelse scenarioschrijver Andrew Davies (‘War & peace’, ‘Les misérables’, ‘Pride and prejudice’) om het verhaal verder te ontwikkelen en er een tv-serie van te maken.

Het Britse kostuumdrama speelt zich af in het eens slaperige vissersplaatsje Sanditon, dat bezig is te veranderen in een hip spa-resort. De impulsieve, pittige en onconventionele Charlotte Heywood (Rose Williams) verandert mee. Ze verruilt haar rustige huis op het platteland voor de intriges en het plezier van een badplaats in wording.

Verborgen agenda’s
Het plot kent verrassende wendingen terwijl de verborgen agenda’s worden onthuld van personages wier fortuin afhankelijk is van het commerciële succes van Sanditon. Mensen zoals de vooruitziende ondernemer Tom Parker (Kris Marshall), erfgename van Antigua, Miss Lambe en de charismatische maar gecompliceerde Sidney Parker (Theo James). We volgen de ontdekkingsreis van Charlotte naar zichzelf en de liefde maar wel een op haar eigen voorwaarden