TrosKompas

NPO 3 | 20.25 uur | vrijdag 03 apr 2020
serie

Koppensnellers

In de nieuwe tragikomische serie ‘Koppensnellers’ keert de gehaaide zakenvrouw Dana (Lineke Rijxman) na jaren terug in Nederland. Ze zet hier haar nieuwe woonplaats Regtvoorde flink op stelten. Jack Wouterse speelt Fons, de burgemeester.

 “Hij is een man die van zijn vak houdt, maar die ook iets mist en dat probeert te compenseren. Wat het is, ga ik niet vertellen. Fons maakt in elk geval een ontwikkeling door, je krijgt steeds meer te zien van die man. Het is leuk om een geheim te spelen. Dat mensen iets niet weten, maar ik wel.” De acteur noemt zijn collega Lineke Rijxman een van de redenen om ja te zeggen tegen de serie. “Ik heb haar altijd een fascinerende vrouw gevonden. Echt een vakvrouw naar wie je graag kijkt, die gelijk ‘bam!’ erdoorheen beukt.”

De grote thema’s
Hoe zou Wouterse ‘Koppensnellers’ omschrijven? “Het heeft wel iets soaperigs, iets Amerikaans, het kijkt lekker makkelijk weg. Maar het is ook echt Nederlands. Dat zit in de gemeentepolitiek, de machtspelletjes die zich dagelijks op scholen, besturen en gemeentehuizen afspelen. Daarnaast gaat de serie over liefde en het gemis daarvan. Het zijn de grote thema’s die behandeld worden. Naarmate de serie vordert, wordt het steeds mooier, spannender en gekker!”