TrosKompas

NPO 1 | 20.35 uur | donderdag 14 nov 2019
SER

Dit zijn wij

Vanavond start de nieuwe dramaserie ‘Dit zijn wij’, die uit maar liefst zestien afleveringen bestaat. De reeks is losjes gebaseerd op het Amerikaanse succesvolle origineel ‘This is us’ (te zien bij Fox) en vertelt het verhaal van de jonge ouders Johan en Anna, de 35-jarige tweeling Katja en Kasper en de even oude Edgar. Zij worstelen alle vijf met hun persoonlijke uitdagingen en hebben ook gemeen dat ze op zoek zijn naar liefde, waardering en voldoening. De serie laat zien hoe de kleinste gebeurtenissen in ons leven impact hebben op wie we zijn en wie we willen worden.

Herkenbaar
De hoofdrollen worden gespeeld door Esmée van Kampen (Katja), Kay Greidanus (Kasper), Fockeline Ouwerkerk (Anna), Vincent van der Valk (Johan) en Romano Haynes (Edgar). Andere rollen zijn weggelegd voor o.a. Felix Burleson en Jasmine Sendar. “Het is best een ingewikkelde serie om te maken, tijdrovend ook”, vertelt Kay. “We zijn er bijna een jaar mee bezig geweest.” Esmée vult aan: “Er lopen verscheidene verhaallijnen door elkaar heen en aan het eind van elke aflevering krijgen de kijkers een klein puzzelstukje om het verhaal helder te krijgen. Het verhaal is helemaal ver-Nederlandst en het is erg herkenbaar, uit het leven gegrepen.”

Op zoek naar geluk
Kay: “Het gaat ook over het dertigersdilemma, waar je regelmatig over leest. De druk om te slagen is op die leeftijd groot, het perfecte leven moet worden nagestreefd. Ik ben dan wel iets jonger dan mijn personage, maar ik herken dingen van Kasper. We zijn tenslotte allemaal op zoek naar het geluk en hoe dat te bereiken.” Volgende week in TrosKompas een interview met Fockeline Ouwerkerk.