TrosKompas

NPO 1 | 21.25 uur | woensdag 23 okt 2019
TERUGBLIK

De reünie

‘De reünie’ begint weer, maar wel in een gewijzigde opzet. Jan Kooijman en Ajouad el Miloudi, die de reportages maakten, keren niet terug. Anita Witzier presenteert het nu alleen, en de locatie is niet de studio, maar de oude school van de klas die centraal staat. De eerste aflevering draait om het Amsterdamse Geert Groote College. Twintig jaar na dato nemen de leerlingen van deze vrije school weer plaats in hun klaslokaal.

Terug naar toen
“De middelbareschooltijd is een intense en vormende tijd”, analyseert Anita Witzier. “Er ontstaan vriendschappen, je wilt ontdekken wie je zelf bent, je wordt voor het eerst verliefd… Het is leuk en bijzonder om in deze nieuwe reeks ook echt terug te gaan naar de school van toen. Zo kun
je die tijd van vroeger letterlijk ruiken, zien en horen.”

Keuken-tv
Witzier kent u natuurlijk ook van ‘Memories’, ‘Dokters vs internet’ en ‘Anita wordt opgenomen’. Ze heeft het dus druk met het maken van allerlei programma’s. Maar waar mag de presentatrice eigenlijk zelf graag naar kijken? “Ik kon vroeger nooit ‘De wereld draait door’ zien, omdat ik op dat tijdstip stond te koken. Toen we twee jaar geleden verhuisden riep ik: ‘En nu wil ik een tv in de keuken!’ Dat gebeurde, dus nu kan ik het eindelijk zien.”