TrosKompas

SBS 6 | 21.35 uur | zondag 22 sep 2019
AMUSEMENT

Flirty dancing

In ‘Flirty dancing’ neemt Juvat Westendorp (30) de choreografie voor zijn rekening. Hij danst sinds zijn vijftiende en verdiende ooit zijn brood als horlogemaker. “Maar ik vond het dansen zo leuk, dat ik daar graag mijn beroep van wilde maken. En dat is gelukt”, aldus Juvat, die eigenaar is van een dansstudio in Zaandam.

Verbinding
Over ‘Flirty dancing’ zegt hij: “Dit is een prachtig programma, want het draait om echte mensen, echte emoties, verbinding, liefde en dans. We luisteren goed naar de wensen van de deelnemers, proberen te doorgronden wat voor mensen het zijn en maken aan de hand daarvan een choreografie. De leeftijden lopen erg uiteen. Er doen jonge mensen mee, maar ook mensen van bijna zeventig jaar.”

Comfortabel
Danservaring is absoluut geen pre. “Maar een beetje ritmegevoel is natuurlijk wel mooi meegenomen”, aldus Juvat. “Als iemand dat niet heeft, wordt het dansen wat lastiger, maar zeker niet onmogelijk. We proberen het maximale uit de deelnemers te halen, en altijd op zo’n manier dat zij zich er comfortabel bij voelen.”