TrosKompas

Discovery | 21.00 uur | zondag 23 jun 2019
NATUUR

Jeremy Wade's dark waters

Jeremy Wade is terug met de nieuwe reeks ‘Dark waters’, waarin de ervaren visser op zoek gaat naar bizarre en mysterieuze dieren die zich schuilhouden. Zoals het Monster van het Gardameer en een onderwaterbeest in de Australische outback. Jeremy vertelt over zijn tv-programma.

Hoe vind je nieuwe onderwerpen voor je programma?
“Voor ik tv-shows maakte, heb ik 25 jaar lang de wereld over gereisd om te vissen. Waar ik ook was, mijn oren waren altijd gespitst op verhalen van vissers. Die sloeg ik op en ik had dus een flinke lijst met mogelijk bijzondere vissoorten. Helaas worden ze steeds moeilijker te vinden.”


Kun je wat vertellen over de nieuwe reeks?
“De eerste aflevering gaat over het Italiaanse riviermonster. De aflevering is een soort detectiveverhaal dus ik kan er niet te veel over zeggen. Maar ik ga op zoek naar een legendarisch dier in het Gardameer.”

Is het gevaarlijk werk?
“Meestal niet, maar soms heb je pech. We zijn een keer met het vliegtuig gecrasht in de Amazone. En ik kreeg eens een enorme klap van een arapaima, een enorme zoetwatervis. Die ramde me vol op mijn borstkas en ik dacht dat mijn hart het begaf.”