TrosKompas

SBS 6 | 20.30 uur | woensdag 15 aug 2018

Mr. Frank Visser rijdt visite

Je kunt tegenwoordig van alles thuis laten bezorgen: boodschappen, kleding, eten... Maar rechtspraak? Ja, ook dat kan. In een nieuw seizoen van zijn programma gaat mr. Frank Visser weer op visite bij allerlei Nederlanders om ze broodnodig juridisch advies te geven in hun eigen woonkamer.

In deze aflevering gaat hij langs bij Susan en haar man, die met hun twee jonge kinderen continu in angst leven. Ze wonen op een prachtige boerderij in het Drentse Nieuwe Krim, waar hun buurman levensgevaarlijke situaties veroorzaakt door met een hoge snelheid over hun erf te rijden met enorme bouwmachines.

Ook gaat Frank Visser op bezoek bij Jan. Jan is een echte dierenvriend, maar vindt het verschrikkelijk dat een stel katten zijn tuin met uitwerpselen bevuilt. Hiertegen heeft hij extreme maatregelen bedacht. Tot slot geeft mr. Visser advies aan de familie Nobbe, die met een nepleren bankstel in hun maag zit.

Om tot zijn advies te komen, overlegt Frank Visser niet alleen met zijn redactie, maar ook weleens met zijn oudste dochter: “Zij is arbeidsrechtadvocaat. Ik ben jaren kantonrechter geweest, met arbeidszaken als specialiteit”, zegt hij. “Dus zo nu en dan sparren wij even: ‘Wat zou jij doen in deze situatie?’ Als dat aan de eettafel gebeurt, kapt mijn vrouw het al snel af: ‘En nu even wat anders, niet over het werk!’”