TrosKompas

BBC First | 21.00 uur | dinsdag 19 jun 2018

Howards end

Mocht u geen zin hebben in het WK voetbal en een liefhebber zijn van kostuumdrama’s? Dan zit u deze weken goed bij BBC First!

De zender kwam eerst al met het Agatha Christie-verhaal ‘Ordeal by innocence’ en vandaag begint ‘Howards end’. Deze vierdelige reeks is een bewerking van de gelijknamige klassieke roman van E.M. Forster en vertelt het verhaal van drie families die moeten opboksen tegen de sociale verdeling tijdens de eeuwwisseling in Engeland. Hoofdpersonen zijn de onafhankelijke en eigen-zinnige zussen Margaret (Hayley Atwell, l.) en Helen (Philippa Coulthard, r.) die samenwonen met hun hypochondrische jongere broer Tibby. Na de dood van hun ouders zijn zij onder de hoede van hun tante Juley (Tracy Ullman), maar de zussen trekken zich niet veel van haar aan.

Familielandgoed
Nadat Margaret op vakantie de conservatieve en rijke familie Wilcox ontmoet, sluit ze een hechte vriendschap met Ruth (Julia Ormond). Als die plotseling overlijdt, zoekt Margaret steun bij weduwnaar Henry Wilcox (Matthew Macfadyen) en erft ze bij verrassing ook nog het familielandgoed waar de serie zijn naam aan te danken heeft. Het boek is al eerder verfilmd, onder meer in 1992 met in de hoofdrollen Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Vanessa Redgrave en Emma Thompson.