Blog Edger Hamer

Edger Hamer is hoofdredacteur van TrosKompas en TV Krant. Alle blogs van Edger

 

USHI

29-09-2011 Wendy van Dijk is een multitalent. Dansen, presenteren en acteren ze kan het allemaal.

Inmiddels zijn daar andere typetjes aan toegevoegd zoals Dushi en Loesie en nu de familie Leenders, oma Betsie, moeder Gerda en dochter Bo.

Goudkust

Ik ben vanaf de start van 'Ushi en Van Dijk' betrokken geweest bij dit programma. Sterker nog: voor het eerste programma heb ik het 'slachtoffer' helpen klemzetten. Om te zien of niemand haar zou herkennen, moest er natuurlijk eerst een test gedaan worden. En dus meldde ik aan Roel Kyvelos, die destijds in de soap 'Goudkust' speelde, dat hij een interview ging doen met een Japanse verslaggeefster omdat de soap mogelijk aan het buitenland zou worden verkocht. In het Amsterdamse eetcafe De Plantage troffen ze elkaar en Roel ging er met boter en suiker in. 

Koe

Ushi, wat overigens 'koe' betekent in het Japans werd een doorslaggevend succes! Nadat vele Bekende Nederlanders erin waren gelopen en alle anderen ernstig op hun hoede waren, verlegde Ushi haar terrein naar buitenlanders. Ditmaal was de vraag of ik Jerry Springer als slachtoffer kon regelen. Eerlijk gezegd was dat niet zo gemakkelijk. De Amerikaanse talkshowhost kwam altijd naar Nederland samen met zijn naaste medewerkers en natuurlijk de vervaarlijk uitziende bodyguard Steve. Gelukkig is Steve een aardige vent als je hem een beetje beter kent en toen ik hem uitlegde dat we Jerry te grazen wilden nemen, was hij direct in voor deze grap. Van tevoren moesten we doorgeven aan Springer welke interviews hem te wachten stonden en toen hij de naam van Ushi zag staan, was zijn eerste reactie: 'Waarom moet ik een Japanse journaliste te woord staan?" Eh, tja... Gelukkig trapte hij in de vage uitleg. Omdat Jerry eerst Wendy als Wendy moest ontmoeten, regelden we dat zij aan hem een gouden en platinum award mocht uitreiken voor de verkoop van zijn dvd ‘Too hot for tv’. Aangezien Jerry graag de in Amerika verboden Cubaanse sigaren rookt, vond die overhandiging plaats in de bekende sigarenwinkel Hajenius in Amsterdam. Een paradijs voor Jerry, die direct een aantal kistjes kocht.

Wat flik je me nou?

Een paar dagen later zat Ushi dan in hotel The Grand tegenover Jerry. Zoals iedereen weet, worden haar vragen naarmate het interview vordert steeds brutaler en Jerry voelde zich zichtbaar steeds ongemakkelijker. Steve zat op een stoel schuin naast het duo en moest zijn uiterste best doen om zijn lachen in te houden. Van Jerry kreeg ik inmiddels boze blikken in de trant van 'Wat flik jij me nou, daar zal ik nog eens een hartig woordje met je over spreken'. Het ging zover dat Jerry er op een gegeven moment de brui aan wilde geven. Als Steve niet in het complot had gezeten, was dat ook gebeurd, maar die haalde zijn schouders op naar Jerry zo van 'ach, laat maar gaan, zie er de humor van in'. Toen Ushi uiteindelijk haar ware identiteit onthulde, was het enige wat de anders zo welbespraakte talkshowmeester kon stamelen 'Jeemig, wat ben jij goed.' En Steve en ik? Wij kregen een scheldkanonade over ons heen, gevolgd door een bulderende lach. 


Reacties

No comments

Reageer

* - required field
*
*
captcha code
Reactie
*